Újévi detox desszert
sponsored links
Újév elsõ napján sem lehet desszert nélkül maradni. Kell valami detoxikáló, nem mintha vedelés folyt volna, de azért kaja fronton adtunk az ünnepnek, ez kétségtelen.
A malachoz lencsesalátát akartam csinálni, de miután sikerült nem csinosra szétfõzni a lencsét, lett hozzá narancsos édesköménysaláta. Ezzel egyébként szerintem jobban jártunk.
Így aztán a lencseleveshez ? merthogy az lett belõle ? külön kellett a zöldségeket félig párolni, hogy a lencse még majd felismerhetõ legyen a levesben. Mindegy, akkora katasztrófa nem történt, igazából tök jó lett az a leves.
Desszert meg nem volt a vacsorához, ez a karácsony-szilveszter kombó így hatásosan leszoktatja az embert az édességrõl.
A tápióka gyöngyöt kétszeres vízben beáztatjuk 15 percre, majd leszûrjük és edénybe tesszük. Ráöntjük a kókusztejet, a vizet, hozzáadjuk a felhasított vaníliát és addig fõzzük, míg a gyöngyök megdagadnak és átlátszók lesznek. Nem néztem az idõt, de kb. olyan 15 perc volt.
Nagyjából puding sûrûségû lesz, lehet azonnal poharakba vagy tálakba kanalazni és lehûteni, a vaníliarudat elõbb vegyük ki.
Míg hûl, a kókuszforgácsot szárazon világos színûre pirítjuk, megszórjuk vele minden adag tetejét, és díszítésképpen hintünk rá kakaót is.
*Az a kókusztej inkább krém volt.
A malachoz lencsesalátát akartam csinálni, de miután sikerült nem csinosra szétfõzni a lencsét, lett hozzá narancsos édesköménysaláta. Ezzel egyébként szerintem jobban jártunk.
Így aztán a lencseleveshez ? merthogy az lett belõle ? külön kellett a zöldségeket félig párolni, hogy a lencse még majd felismerhetõ legyen a levesben. Mindegy, akkora katasztrófa nem történt, igazából tök jó lett az a leves.
Desszert meg nem volt a vacsorához, ez a karácsony-szilveszter kombó így hatásosan leszoktatja az embert az édességrõl.
KÓKUSZOS TÁPIÓKA PUDING
100 g tápióka gyöngy
400 ml kókusztej* 300 ml víz
2 ek méz
1/2 rúd vanília felhasítva
2-3 ek kókuszforgács
kakaó
A tápióka gyöngyöt kétszeres vízben beáztatjuk 15 percre, majd leszûrjük és edénybe tesszük. Ráöntjük a kókusztejet, a vizet, hozzáadjuk a felhasított vaníliát és addig fõzzük, míg a gyöngyök megdagadnak és átlátszók lesznek. Nem néztem az idõt, de kb. olyan 15 perc volt.
Nagyjából puding sûrûségû lesz, lehet azonnal poharakba vagy tálakba kanalazni és lehûteni, a vaníliarudat elõbb vegyük ki.
Míg hûl, a kókuszforgácsot szárazon világos színûre pirítjuk, megszórjuk vele minden adag tetejét, és díszítésképpen hintünk rá kakaót is.
*Az a kókusztej inkább krém volt.