Újraértelmezi a rakott krumpli fogalmát az idei Gourmet Fesztivál
sponsored links
Budapest, 2014. május 12., hétfõ (MTI) - A legváltozatosabb módokon újraálmodott rakott krumplit kóstolhatnak a legnevesebb éttermek kínálatában a Gourmet Fesztivál látogatói május 30. és június 1. között a fõvárosi Millenáris Parkban.
Forrás Gourmet Fesztivál facebook oldala |
A fesztivál célja, hogy bemutassa a hazai gasztronómia állapotának keresztmetszetét. Az élmezõnybe tartozó mintegy ötven étterem, cukrászdák, borászatok, pálinkaházak és egyéb kiállítók mutatkoznak be. Egyedülálló a rendezvény, mert nincs még egy olyan alkalom, ahol ennyi, a gasztronómia élvonalába tartozó étterem mutatkozna be egy helyen - mondta el Gerendai Károly, a fesztivál fõszervezõje.
Tavaly már 100 kiállító finomságait kóstolhatta meg a több mint 12 ezer érdeklõdõ, idén pedig még ennél is több kiállítót és vendéget várnak a háromnapos rendezvényre.
A rendezvény immár második éve a többnyire modern kínálat mellett egy-egy hagyományos ételt is fókuszba állít. Míg tavaly a séfek a gulyás tematikáját járták körül, idén a rakott krumpli kerül terítékre, a szakácsok elképzelései szerint változatosan újraálmodva.
A rendezvény immár második éve a többnyire modern kínálat mellett egy-egy hagyományos ételt is fókuszba állít. Míg tavaly a séfek a gulyás tematikáját járták körül, idén a rakott krumpli kerül terítékre, a szakácsok elképzelései szerint változatosan újraálmodva.
A gasztronómia legnépszerûbb résztvevõire irányítva a figyelmet idén kiemelt szerepet kapnak a street food és a Magyarországon mûködõ, legjobb külföldi konyhát vivõ éttermek is.
A gasztroszínpadon idén is rengeteg program, hazai Michelin-csillagos séfek és külföldi sztárséfek bemutatói, fõzõsuli és kóstolók, gyerek-és ismeretterjesztõ programok várják a közönséget.
A gasztroszínpadon idén is rengeteg program, hazai Michelin-csillagos séfek és külföldi sztárséfek bemutatói, fõzõsuli és kóstolók, gyerek-és ismeretterjesztõ programok várják a közönséget.
MTI hírforrás