Újra cékla, megint cékla
sponsored links
Sietve leírom így a legelején, a mostani bejegyzés közepét csak akkor nevezik majd receptnek, ha nagyvonalú hangulatban olvassák, és én bizony erre számítok. Írhatnám, hogy sok-sok ötlet futkározott a fejemben, mire a végén kiötlöttem a képen megszemlélhetõ, lentebb elolvasható céklavariációt, de füllentenék, szóval inkább jöjjön az igazság, a põre vagy legyen pucér. Annyi történt ugyanis, hogy a gerslirizottóhoz több céklát sütöttem a kelleténél, hû vagyok magamhoz, amikor csak lehet. A végén aztán már kénytelen voltam elismerni, ha tovább növelem az arányt, akkor inkább gerslis cékla lesz a tányéron, így meg- és leállítottam a kezem és magam. A megmaradt sült cékla viszont nem ártott senkinek, hát kitaláltam ezt az igen egyszerû megoldást a méltó megmentésére. Lehetett volna persze bonyolultabb is, ha találok még valami használhatót a kamrában, konyhában, de nem így történt. Így maradt a pisztácia-méz-gránátalmaszirup triója, amibõl az utolsó szereplõ volt az igazán fontos, a savanykás íz a langyos céklával szerintem remek, de persze nem kell ám rám hallgatniuk.
Úgy érzem, itt kell meghúzni a végét, mielõtt még jobban formába lendülök.
Akkor céklát sütünk, locsolunk.
Sült cékla pisztáciával, gránátalmasziruppal ...