Újkrumplis, sok nokedlis paprikás krumpli
sponsored links
A kétféle virsli mellett jól látszik a tv paprika karikája is, ami a fõzés utolsó perceiben hozzáadva isteni ízt adott az ételnek
Tudom, hogy jó párszor leírtam már a paprikás krumplit, de ez a mostani is megér egy bejegyzést. Tudni kell, hogy ez nálunk kedvenc kaja, akárhányszor fõzöm, mindig utolsó cseppig elfogy. Most is, a meggyleves után is nagy sikere volt. Bár feltettem a kérdést, hogy vajon a kettõ összeillik-e (mármint a meggyleves és a nokedlis paprikás krumpli), Férjem bõszen helyeselt, hogy ezek biza nagyon is összeillenek. Nem írom le, hogy hogyan készült, csak annyit, hogy a hagyma mellet, most friss fokhagyma került bele, 15 perc alatt megfõtt az újkrumpli, utána szaggattam bele a nokedlit, végül a virsli és zöldpaprikák kerültek bele és ezekkel csak 2-3 percig fõztem. De ez a két apró változtatás olyan finommá tette, hogy a férfinép kétszer szedett belõle :) a nagy tál meggyleves után.
Hozzávalók:1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, kevés olaj, 1 kg újkrumpli tisztítva, kockára vágva, 1 kávéskanál õrölt kömény, 3 fehér kanál fûszerpaprika (kissé csípõs), só ízlés szerint (én legalább 2 fehér kanállal beletettem, mert ...