Újkrumplis egytál kacsahússal
sponsored links
Ezt a receptet is Jamie Oliver ihlette, igaz magyarosítottam, vagyis a mi ízlésünkhöz igazítottam fûszerezésileg. Ennél jobb dolog nem is történhet az újkrumplival, mint hogy a különleges ízû kacsahús mellé kerül, és friss kaporba forgatódik. Próbáljátok ki, nagyon, de nagyon finom, legújabb kedvencem lett az újkrumplis ételek között. Mennyei :)
Hozzávalók (3 személyre): 2 kicsontozott alsó és felsõ kacsacomb bõröstõl, 1 kicsontozott kacsamell, 80 dkg újkrumpli, 3 közepes paradicsom, 1 nagy csokor friss kapor, só, bors, kevés olaj.
Elkészítése:
- Elõkészítjük a hozzávalókat: a kacsahúst, az újkrumplit, a paradicsomot, a kaprot.
- A kacsahúst kicsontozzuk, csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, alaposan összeforgatjuk.
- Egy nagyobb tapadásmentes serpenyõben kevés olajat forrósítunk, rádobjuk a fûszerezett kacsahúst, addig kavargatjuk, míg megpirul és zsírjára sül, ezután felöntjük 1 ? 2 dl meleg vízzel (közben, ha szükséges pótoljuk), fedõ alatt puhára pároljuk, és ismét zsírjára sütjük.
- Az újkrumpli héját lekaparjuk, megmossuk, enyhén sós vízben puhára fõzzük.
- A paradicsomokat egy süteménytûvel megszurkáljuk, majd néhány percre forró vízbe helyezzük, majd a forró vízbõl kivéve meghámozzuk, szeletekre vágjuk. A kaprot finomra aprítjuk, elkeverjük 2 ? 3 evõkanál olajjal.
- A megpuhult újkrumplit a kezünkkel kissé megroppantjuk, egy hõálló tálba helyezzük.
- A krumplihoz hozzáadjuk a megsütött kacsahúst, a paradicsomot, a kaprot, alaposan összeforgatjuk, elõmelegített sütõben, közepes hõfokon 10 ? 12 percet sütjük, hogy az ízek összeérjenek, majd az utolsó 2 ? 3 percben grill fokozaton megpirítjuk.
Megjegyzés: Kacsahús híján csirkehúsból is elkészíthetjük, picit másabb lesz az íze. Ha nem kedveljük a kaprot petrezselyemzölddel is helyettesíthetjük, paradicsom helyett koktélparadicsomot is használhatunk hozzá.