Újkrumplis egytál
sponsored links
Most egy finom újkrumplis ételt hoztam, amit vacsorára készítettem. Mostanában a fiam késõn jön munkából és megpróbálom mindig valami finom meleg étellel várni.
Hozzávalók: 500 g újkrumpli, 200 g csirke sonka, só, olaj. Még: 2 evk. liszt, 300 ml tej, vaj, friss kapor, só,bors.
A krumplikat megtakarítjuk, megmossuk, félbevágjuk. Egy jénai tálat kiolajozunk, belehelyezzük a félbevágott krumplikat, sózzuk, kevés olajjal meglocsoljuk és 25 percre elõmelegített 180 fokos sütõbe sülni tesszük. Ha eltelt a sütési idõ, a tálat kivesszük és a sült krumplikat feldarbolt sonkával rakjuk ki. Újra visszatesszük sülni 10- 15 percre.
Kapros besamel mártás
A felhevített vajra rászórjuk a lisztet, kicsi megpirítjuk hozzáadjuk az apróra vágott friss kaprot, sózzuk borsózzuk, felöntjük tejjel és besûrítjük. Ezzel a finom kapros mártással vonjuk be a sonkás sültkrumplit, még 5 percre visszatesszük a sütõbe.
Melegen tálaljuk.