Újkrumpli és paprika avagy A pillanat mûve
sponsored links
Ismét olyan egyszerû és fincsi, hogy elsõre el sem hiszed!
Ja! és gyors ?
PÁROLT ÚJBURGONYA,
PAPRIKÁVAL ÉS KOLBÁSSZAL
Hozzávalók:
80 dkg újburgonya
50 dkg paprika
2 fej vöröshagyma
4 adag Debreceni
köménymag
majoránna
bors, só
Ja! és gyors ?
PÁROLT ÚJBURGONYA,
PAPRIKÁVAL ÉS KOLBÁSSZAL
Hozzávalók:
80 dkg újburgonya
50 dkg paprika
2 fej vöröshagyma
4 adag Debreceni
köménymag
majoránna
bors, só
A vöröshagymát félkarikákra vágjuk.
Az újburgonyát ízlésünknek megfelelõen megtisztítjuk (hámozzuk, kaparjuk, dörzsöljük...), és félcentis karikákra daraboljuk.
A paprikát szintén csíkokra vágjuk.
Kevéske zsiradékon üvegesre sütjük a vöröshagymát, aztán rádobjuk a burgonyát és a paprikát, sózzuk, borsozzuk, majoránnával és köménnyel ízesítjük.
Összekeverjük, felöntjük kb. 1,5-2 dl vízzel, amikor felforr, legyengítjük alatta a lángot, a tetejére pakoljuk a Debreceniket és fedõ alatt cirka 30 perc alatt puhára pároljuk.
Közben, néhányszor megmozgatjuk, belekavarunk, de csak vigyázva, hogy túlzottan ne törjük össze a burgonyát, ha szükségét látjuk, picik vízzel meglocsolhatjuk, illetve befejezõ fázisként kicsit lepiríthatjuk.