Újhagymás és bolognai szószos lepény

2012-04-06

sponsored links

Mikor megláttam EZT a receptet, azonnal tudtam, hogy megcsinálom. A kérdés legfeljebb annyi lehetett, hogy mikor. Ahhoz képest, hogy vannak évek óta dédelgetett fõzési terveim, erre viszonylag gyorsan sor került. Igazából már a hagymából is emiatt vettem a szokásosnál többet. És bár a gyerekek nyersen szeretik az újhagymát, azért volt rá egy fogadásom, hogy ezt így nem fogják megenni, vagy legalábbis szeretni. Szerencsére volt az elõzõ napi ebédbõl egy kis bolognai szósz, amit viszont szerintem hidegen, kenyérre kenve is megennének akár... Úgyhogy mindenki elégedett volt, a lepény kifejezetten finom lett mindkét feltéttel, ráadásul kész leveles tészta felhasználásával ez a 3 perces vacsorák közé tartozik, ami azért nem utolsó szempont. Figyelem! A tészta zsírossága miatt jóféle pálinka az étkezés elõtt és/vagy száraz bor mellé, kötelezõ :)

Egy nagy tepsibe méretezve kinyújtottam

50 dkg leveles tésztát. Kissé megszurkáltam, hogy sülés közben ne púposodjon fel. A tészta felét megkentem

2 evõkanál dijoni mustár és

1 evõkanál méz keverékével, a másikat pedig bolognai szósszal. Az egészet ...


Folytats a blogon ... eszterlancfoz.blog.hu/2012/04/06/ujha...

sponsored links

Keres?s