Újhagymás, mustáros csibetallérok
sponsored links
Úgy alakult a dolog, hogy szerettem volna a fasírthoz hasonló dolgot készíteni, de egy kicsit másképpen, egy kicsit egészségesebben. A sertés húst csirkére cseréltem, a tojás és a zsemlemorzsa kimaradt, de került bele helyette újhagyma és mustár. Ez a húspogácsa azért jóval ?töményebb?, mint a fasírt, mi nem bírtunk belõle olyan sokat enni egyszerre. Ez afféle ?mentes? fogás lett. Nem tartalmaz hozzáadott tojást, tejet, glutént. Friss salátával, vagy akár fõzelékkel is nagyon finom. A sütéskor érdemes figyelni, mert az újhagyma könnyen megég.
Hozzávalók kb. 14 tallérhoz:
*50 dkg darált csirkemell filé
*3 nagy szál újhagyma a zöldje nélkül
*1 csapott kk só
*1 nagy csipet õrölt bors
*2 ek mustár
*3 gerezd zúzott fokhagyma
*olaj a sütéshez
A megtisztított újhagymát apróra vágjuk, majd a darált csirkéhez adjuk és ízesítjük a fûszerekkel. Jól összedolgozzuk. Vizes kézzel nagyobb diónyi golyókat sodrunk, amit kicsit ellapítunk.
Egy serpenyõben ujjnyi olajat forrósítunk, majd közepestõl mérsékeltebb lángon világosra sütjük.
Konyhai papírtörlõre szedjük, hogy lecsepegjen a felesleges olaj.
Hidegen és melegen is finom fogás.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.