Újburgonyás kelkáposztaleves sonkával
sponsored links
Hozzávalók: 1 kisebb kelkáposzta, 30 dkg újburgonya, 30 dkg füstölt sonka, 2 db sárgarépa, 1 db fehérrépa, 1 darabka zeller, 2 db babérlevél, 1 kávéskanál õrölt pirospaprika, 2 evõkanál szõlõmagolaj, majoránna, himaláya só, fehér õrölt bors, õrölt kömény ízlés szerint
Elkészítése: kisebb kockára vágjuk a füstölt sonkát, tiszta vízben felrakjuk fõni. Mellédobjuk a babérleveleket is. Ha már majdnem puha, belerakjuk a meghámozott, kockára vágott sárgarépát, fehérrépát, zellert és fedõ alatt, kis lángon fõzzük tovább. Amikor roppanósak lettek a leveszöldségek, beletesszük a kockára vágott kelkáposztát, meg a feldarabolt újburgonyát is és pár perc alatt készre fõzzük. Ekkor adjuk hozzá a majoránnát, borsot, pirospaprikát, köményt és ha szükséges sózzuk is.
Tejföllel tálaljuk.
Vidék Íze, 2014. június