Újabb könnyen, gyorsan, avagy az újhagyma metamorfózisa
sponsored links
Ennyi újhagymát és fokhagymát- ami elõbújt a hirtelen jött meleg miatt - megenni lehetetlen. Még akkor is, ha az embernek remekbe szabott házi paprikás vastagkolbász beszállítója van, olyan, ami friss kenyérrel és újhagymával egyszerûen mindent visz, igazi ostorcsattintósan magyaros falatok, omlós, ízes kolbászhússal. Mint oly sok mindennek, ennek is az eleje szép igazán. A szombat reggel magunkhoz vett kolbász-újhagyma duó még délután négykor is átkéreckedik az ember pórusain. A tegnap esti madársaláta, márványsajt, körte, ablakban nevelkedett kerti zsázsa és újhagyma, pirított szezámmaggal nem volt rossz ötlet, de még mindig annyi van, mint a veszedelem. Már az összes szomszéd ezen nyammog, sõt a gyermek a holnapi állat símogatásra is visz egy csokorral a sárgarépa mellé, hát lesz olyan elvetemült domesztikum, akinek jól esik majd. A tegnap esti saláta mellé - ami a mi családunkban egyedül engem elégít ki teljes mértékben - muszáj voltam kitalálni még valamit. Újfent maradékban gondolkodtam, nagyon kevés ricotta, fél doboz mascarpone, 1 db tojás, fokhagyma, szerecsendió, szárított medvehagyma, ezek álltak rendelkezésre. Ezeket természetesen kikevertem egymással, 1 kanálka tejföllel lazítottam kicsit folyós, inkább krémes dolgot kaptam, amit sóztam, borsoztam. Majd kikevertem egy sós linzertésztát, kicsit pihentettem, kinyújtottam, vizespohárral körülbelül 8 cm átmérõjú köröket szaggattam belõle, amiket muffinsütõ formába tettem. Ebbe töltöttem a sajtos-hagymás-fûszeres keveréket és 20 perc alatt 180 fokon kisütöttem. Salátával tökéletes vacsora volt.
Hozzávalók: ...