Újabb csiga, most sósan, tejfölös-szalámis töltelékkel
sponsored links
A múlt heti kakaós csiga úgy megtetszett az egész családnak és nekem is, hogy a héten kipróbáltam sós változatban is a tésztát. A hozzávalók annyiban változtak, hogy kihagytam a tésztából a 4,5 evõkanál cukrot, helyette 1,5 fehér mûanyag kanál sót tettem bele. A dagasztás is ugyanúgy történt és a kelesztés is. A töltelék szerepét most egészen apróra vágott pick és paprikás szalámi vette át, a kenõanyag alatta pedig 20 %-os tejföl volt. Feltekerés, adagolás, tepsibe pakolás, sajtszórás után a fél óra újrakelesztés következett és utána került be a 180 fokra elõmelegített, légkeverésre állított sütõbe 20 percre, de az utolsó 5 percet 150 fokon töltötte. Ahogy kikerült a sütõbõl ezt is meglocsoltam 175 ml tejjel - a cukor természetesen ebbõl is kimaradt. Most úgy osztottam, hogy 15 db csiga lett. A fénykép elkészültekor az elsõ sort (3 db-ot) már megkóstoltam :), de a többi is elég gyorsan fogyott :).
Isteni finom, foszlós tejfölös-szalámis-sajtos csigák lettek. Pizzás csigát is ilyet fogok sütni ezután, annyira jó ez a tészta, még egyszer köszönet Limarának az eredeti receptért.