Újabb aprósüti
sponsored links
A télen úgy gondoltam, továbbfejlesztem egy kicsit a tudásomat. Mivel még mindig sokszor féltem a sütemények-desszertek készítésétõl, gondoltam, jól begyakorlom, csak belejövök?
Hááát, be kell valljam, még mindig nem sikerült teljesen megbarátkoznom az édességekkel, de jó úton haladok. Képes vagyok már például hosszabb idõt eltölteni a díszítéssel, türelmesebb lettem és nem utolsó sorban a családom is jobban szeret
Zolikának pedig lett egy nagy kedvence: a marcipános tallér nevû aprósüti. Ennél kellett igazából türelmet tanúsítani, mert eléggé macerás az elkészítése. De nekem mindent megér, ha látom az örömöt az arcán, nem sok étel van, amiért lelkesedni tud.
Az eredeti recept innen van, én egy kicsit egyszerûsítettem rajta.
Marcipános tallér
Hozzávalók:
35 dkg finomliszt + a nyújtáshoz
12 dkg porcukor + a nyújtáshoz
2 dkg kakaópor
2 tojás sárgája
25 dkg vaj
Fél üveg mogyorókrém
Kb. 1 dl sûrû lekvár
20 dkg marcipán
A liszthez adjuk a kakaóport és a porcukrot, összekeverjük. Elmorzsoljuk a vajjal, majd összegyúrjuk a tojássárgákkal. Lisztezett deszkán 3 mm-esre nyújtjuk, 4 cm-es pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Sütõpapíros tepsire sorakoztatjuk, 200 (légkeverésesben 180) fokon kb. 8 perc alatt megsütjük. Miután kihûltek a tallérok, mogyorókrémmel összeragasztunk kettõt-kettõt. A marcipánt vékonyra, 2 mm-esre nyújtjuk (porcukor segítségével), ugyanazzal a formával kiszaggatjuk. A sütik tetejét megkenjük a lekvárral, erre ragasztjuk a marcipánkorongokat, tenyérrel óvatosan rányomjuk.
Egy újabb torta
A legújabb verzió
Jamie Oliver ? az elsõ kedvenc
Évike sütijei I.
Hááát, be kell valljam, még mindig nem sikerült teljesen megbarátkoznom az édességekkel, de jó úton haladok. Képes vagyok már például hosszabb idõt eltölteni a díszítéssel, türelmesebb lettem és nem utolsó sorban a családom is jobban szeret
Zolikának pedig lett egy nagy kedvence: a marcipános tallér nevû aprósüti. Ennél kellett igazából türelmet tanúsítani, mert eléggé macerás az elkészítése. De nekem mindent megér, ha látom az örömöt az arcán, nem sok étel van, amiért lelkesedni tud.
Az eredeti recept innen van, én egy kicsit egyszerûsítettem rajta.
Marcipános tallér
Hozzávalók:
35 dkg finomliszt + a nyújtáshoz
12 dkg porcukor + a nyújtáshoz
2 dkg kakaópor
2 tojás sárgája
25 dkg vaj
Fél üveg mogyorókrém
Kb. 1 dl sûrû lekvár
20 dkg marcipán
A liszthez adjuk a kakaóport és a porcukrot, összekeverjük. Elmorzsoljuk a vajjal, majd összegyúrjuk a tojássárgákkal. Lisztezett deszkán 3 mm-esre nyújtjuk, 4 cm-es pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Sütõpapíros tepsire sorakoztatjuk, 200 (légkeverésesben 180) fokon kb. 8 perc alatt megsütjük. Miután kihûltek a tallérok, mogyorókrémmel összeragasztunk kettõt-kettõt. A marcipánt vékonyra, 2 mm-esre nyújtjuk (porcukor segítségével), ugyanazzal a formával kiszaggatjuk. A sütik tetejét megkenjük a lekvárral, erre ragasztjuk a marcipánkorongokat, tenyérrel óvatosan rányomjuk.
Hasonló bejegyzések:
Egy újabb torta
A legújabb verzió
Jamie Oliver ? az elsõ kedvenc
Évike sütijei I.