Új test, új élvezet: szilva mindenhol.
sponsored links
Új testben a régi pite. Sõt két új testet is fel tudtam ajánlani a régi pitének, és mindkettõ nagyon jól állt neki. Az egyikben a szilva, a másikban a tészta dominál jobban, ám mindkettõhöz ugyanazt a tésztát és szilvát használtam.
Az orosz nagyi almás receptjét vettem alapul, mert már ott is nagyon tetszett. Az almát szilvára cseréltem, a tepsit meg serpenyõre, illetve kenyérsütõ formára.
A serpenyõs változatnál a szilvát meglocsoltam balzsamecettel, és friss rozmaringot vágtam rá, pici fahéj, és cukor hintés után a tésztát ráreszeltem reszelõvel. A z utolsó simítást a sütõ végezte rajta, a tésztának nem kellett sok idõ, viszont a szilvánk adtam volna még szívem szerint. Ebbõl az a tanulság, hogy ide az érettebb, lédúsabb szilvát kellett volna használnom.
A kenyér forma pont úgy mûködött, mit a tepsis almás változat., alul kibéleltem a formát tésztával, a szilvát rátettem, kicsit cukorral és fahéjjal megszórtam, aztán rátettem a tészta másik felét, amit kinyújtottam elõbb. Itt is csak sütni kellett. Szépre, barnára.
A receptet idemásolom, a többi tudnivaló pedig fentebb leírtam.
Hozzávalók: ...