Új konyhai kütyü - kerámia serpenyõ
sponsored links
Állati!
Meg kell mondjam, hogy még csak egy hete kaptam, de állati klassz vele a sütés-fõzés! Semmi sem tapad-ragad sehova. Persze a teflonba sem, de ez valami egészen más élmény.
Az is igaz, hogy már mindent össze-vissza elolvastam róla, mióta elõször megláttam valahol a neten. Most aztán jött egy alkalom és ezt sóvárogtam. Kedves családom pedig meg is lepett vele. Az ok, hogy az egyik régebbi teflon serpenyõm már nagyon a végét járta. Meg is szabadultam tõle, mielõtt még õ szabadult volna meg a bevonatától.
Egyébként maga a serpenyõ persze nem kerámia, csak a belsõ bevonata. Meg is kellett vele tanulni ,,fõzni', mert olyan csúszós a felülete, hogy elsõre simán kikavartam belõle a hagymát is és a gombát is. Most már jól megy minden.
Ma pl. padlizsánt pirítottam benne - több menetben - szezámmaggal és gondolatnyi olajjal. Pirítás után sóztam, borsoztam és granulált fokhagymával megszórtam. Mennyei lett. A színe szép és pirult, a serpenyõ pedig szinte tiszta maradt utána. A mérete sem csekély, mert 28 cm az átmérõje és legalább 10 cm mély. Szinte elmegy már woknak is, nagyon komoly.
Külön öröm, hogy...