Új csillag a magyar pezsgõk piacán

2017-12-29

sponsored links

okt_2_carassia.png

A CARASSIA éppúgy több szállal kötõdik a Pannonhalmi Fõapátsághoz, mint a pezsgõkultúra a bencés szerzetességhez. Sokan kétségbe vonják ugyan, hogy a hautvillier-i bencés apátság szerzetese, Dom Pérignon találta volna fel a pezsgõt, de a legenda makacsul tartja magát. Az apátság pincemestere a 18. század elején állítólag újborral szerette volna meglepni a rendtársait és belekortyolt egy még erjedetlen cukrot tartalmazó borospalackba és így kiáltott fel: ?Csillagokat iszom!? A Napkirály, a luxust tökélyre fejlesztõ XIV. Lajos vezette be udvarában a pezsgõs reggeliket. Innen, az arisztokrácia vágyott nedûjétõl az ünnep, a ragyogás jelképéig ível a buborékos különlegesség diadalútja A

Az ezredforduló környékén idõsebb Gál Tibor borász, mint a pinot noir magyar nagykövete megérezte, hogy kedves szõlõje és más pezsgõfajták is jól megtalálják majd a helyüket a Szilágyságban. Tragikus halálát követõen öt borkedvelõ barát fogott össze, hogy a mester körvonalazta tervet életre keltse. A nemes cél érdekében betársult a Pannonhalmi Fõapátság is, így alakult ki a magyarországi befektetõ csoport. A szilágysági terroir adottságai, a szakmai munka alázata, a minõség iránti elkötelezettség, az erdélyi pezsgõs hagyomány felélesztése valamint az öt barát vállalkozási kedve egyszerre jelenik meg a CARASSIA jelképében, a szívekkel körbezárt csillagban

Az észak-erdélyi szigethegységben minden feltétel adott a jó pezsgõ-alapbor készítéséhez: hûvös klí- ma, különleges talaj, déli fekvésû dûlõ és gonddal válogatott, korán érõ pezsgõ-alapfajták. Természetesen mindehhez hozzáadódik a törõdés, a minõségre törekvés és a részletekbe menõ precizitás. A tulajdonosok Észak-Erdély, a Szilágyság egyedi ízvilágát, különlegességét szeretnék megfogalmazni minden egyes kortyban és a régió nagyköveteként útjára bocsájtani minden egyes CARASSIA palackot.

CARASSIA Blanc de Blancs A friss kecskesajt, spárga, sushi, hal, libamáj mellé ajánlott tételt harmonikus szerkezet, frissesség és az érett jegyek szép egyensúlya jellemzi. Elegánsan krémes, az összetett Chardonnay-rõl és a hosszú seprõn érlelésrõl árulkodó korty: zöld körte, sárgabarack ? briós, élesztõs aromákkal. Bársonyos habzása kellemes textúrát ad, utóízében is megmaradnak a fehér virágos ízek. Finom buborékok teszik egyedivé.

CARASSIA Classic Extra Brut A klasszikus elegancia, a különleges alkalmak itala, magyar eper és lazackaviár méltó párja. Csillogó halványsárga, élénk pezsgõ. Sárgabarack, zöldalma, citrusos illatjegyek egyensúlyozzák a friss kenyér illatot. Ízében a gyümölcsös és élesztõs jegyek harmonizálnak, hosszan megmaradó citromolaj, sárgabarack és briós aromákkal. Kifinomult habzásában krémes mousse és friss savak találkoznak.

CARASSIA Rosé Brut Kacsa- és nyúlhúst, lazacot, gombát és thai-ételeket is kísérhet a ragyogó lazacszínû, intenzív gyümölcsösségû tétel. A hangsúlyos pinot noir jegyek mellett a málna illata keveredik friss, kenyeres foszlányokkal. Az élénk pirosbogyós, szamócás jegyek a hosszú palackos erjesztésrõl árulkodnak. Összetett mandulás lecsengése õrzi gazdag gyü- mölcsösségét. Krémes és élénk pezsgése hosszan kitart.

 

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... ketcicakonyhaja.blog.hu/2017/12/29/uj...

sponsored links

Keres?s