Ötfûszeres tintahal csíkok

2014-03-15

sponsored links


Elégedett vagyok, sikeres rendezvényt zártunk tegnap Pomázon.  A Sarki Bisztróban bukkantunk fel Zoli  barátommal, mint Hungry Goulash, ahol az Igazi Olíva fantasztikus olajaival készítettük a vacsorát. Errõl részletesen beszámolok hamarosan, azonban ma pihengetek, semmi hosszas fõzõcskézés. Ennek örömére következzen egy tízperces.....

A tintahal csövet hosszában félbevágtam, majd 2-3 milliméteres darabokra szeleteltem. Hasonlóan jártam el a sárgarépával és a zöld kaliforniai paprikával is. Akkor tetszetõs az étel, ha mindennek azonos a mérete. Mivel ezek az összetevõk nem azonos mértékben puhulnak és jelen konyhai fõzõlapom a gyártó ígérete (és az ára) ellenére is egy ótvar (sajnos ezen nincs mit szépíteni) kénytelen voltam külön-külön pirítani mindet. Gázlángos esetében ezzel nem bajlódnék. Persze ázsiai ételeknél soha ne feledjük a szabályt, hogy egyszerre csak egy adag ételt készítsünk egy serpenyõben, vagy wokban, ha rázva sütést választottunk. Egyébként nem egy üde, ropogós valamit kapunk, hanem egy fõttebb jellegû pacsmagot. Ha az alapanyagok vastagon állnak a wokban és nem érintkezik minden darabja a felületével, akkor alkalmazzuk a kevesebb több, illetve a inkább két adagban, mint egyben készítem el elvét.

A fûszerezés is rendkívül egyszerû. Minden adagra szórjunk egy kis öt fûszer keveréket és borsot. Ha olyanunk van, akkor egy kis világos szójaszósz is megadhatja a sósságot. Ki, hogy szereti.
Ezt pont tíz perc volt megírni, csakúgy, mint elkészíteni.



Folytats a blogon ... mukedvelohedonista.blogspot.com/2014/...

sponsored links

Keres?s