Öt mártogató a spárgához
sponsored links
A mártogatókhoz vagy dippekhez általában nyers zöldségeket szokás adni viszont a spárgaszezonban - és azon kívül - egy színvonalas vacsora bevezetõjeként, vagy könnyû vacsoraként ajánlom!
Nem régen volt egy számomra nagyon kedves társaság nálunk, és mivel pont a spárga maradt ki a zöldségek közül, most így ezzel a recepttel szeretném kárpótolni a hiányát. Más zöldségekhez, mint sárgarépa, zellerszár, karalábé, retek, uborka, és az elmaradhatatlan zöld levelesek ugyanúgy készíthetjük ezeket a mártogatókat.
Avokádó mártogató - Guacamole
1 érett avokádó
1 evõkanál friss citromlé
1 gerezd fokhagyma szétnyomva
2 evõkanál jó minõségû olíva olaj
só, bors
Az avokádót megtisztítjuk. Elõször félbe vágjuk, kivesszük a nagy magot, és kikanalazzuk a belsejét, vagy lehámozzuk a héját. Mindez igazából az érettség fokától függ.
Tudvalevõ hogy az avokádó utóérõ, leszedik éretlenül és utána bizonyos idejû tárolás után puhul meg. Ennek folyamatát a hûtéssel tudjuk szabályozni.
Az avokádó miután felvágtuk, nagyon könnyen megbarnul, ezért a citromlé nem csak az íze miatt szerepel ...