Összefoglaló: Vigyázz, kész, fõzz! - 45. forduló

2011-11-17

sponsored links


Jó volt a téma, igaz? Különben nem küldtetek volna be 92 darab vegetáriánus sütõtökös receptet! Hacsak nem az volt a szándékotok, hogy nekem sok munkát adjatok. :) Gabojsza írta Facebookon, hogy az õ fordulóján 87 receptet kapott. Lehet, hogy ezzel a 92-el rekordot döntöttünk? Mindenesetre sokakat megihletett a sütõtök, fantasztikus recepteket kaptam! Köszönöm nektek!

Emlékszem gyerekkoromban, amikor apa bekapcsolta a sütõt és egy óra múlva már ettük a sült tökszeleteket. Az illata bejárta az egész lakást. Érdekes, hogy akkor nem volt menõ a sütõtök és mindenki csak sült formában ette. Manapság annyira elterjedt, hogy õsztõl tavaszig beköltözik szinte minden konyhába és ételek végeláthatatlan sora készül belõle. Mindenkinek van néhány tuti receptje. Kata barátnõm a sült változatból a tejfölös-sós változatra esküszik, vagyis a megsült szeletekre sót szór és tejfölt kanalaz.

Ami még furcsa számomra, hogy itthon, legyen a tök bármilyen formájú, színû, sütõtöknek nevezzük (hivatalos latin neve nyilván mindenkinek van, de a köznyelvben csak a sütõtök szót használjuk). Az angol  nyelvben rengeteg kifejezést használnak a különbözõ sütõtökökre: pumpkin, butternut squash, Hokkaido squash, kabocha squash, acorn squash. Itt találtok róla egy jó kis összefoglalót, amely bemutatja a különbözõ tökfajátkat.

A célom az volt, hogy a segítségetekkel bemutassuk milyen sokszínû zöldség a sütõtök és színes a ...

Folytats a blogon ... www.zizikalandjai.com/2011/11/osszefo...

sponsored links

Keres?s