Örömteli készülõdés 2.

2011-12-05

sponsored links


A gesztenyekrémlevest, leggyakrabban és a legtöbben édes levesként emlegetik, ismerik. Ahogy a világhálón keresgéltem, valóban, csak egy-két helyen elvétve találtam olyan gesztenyekrémlevest amelyiket sósan illetve fûszeresen készítenek.
Itt ismét elõkerül az a fránya megszokás, mert ugye a gesztenyét, hogy szoktuk meg: pürének, sütemény töltelékként, stb. Ezek alapján a gesztenye  édes, mi?! és amikor megfõzzük, megsütjük?? :/
Tehát ugyan az a dolog érvényesül itt is mint amit  pl. fahéjjal kapcsolatban már írtam; a gesztenye is csak akkor lesz édes, ha édes közegbe kerül. 
Sajnos az üzletekben ritkán kapni natúr gesztenyemasszát, (ha csak így karácsony környékén nem) friss gesztenyével meg ...









GESZTENYEKRÉMLEVES,
FOKHAGYMÁS-MÉZES PIRÍTÓSSAL
Hozzávalók:
25 dkg gesztenyemassza
2 dl tejszín
8+1 dl víz
2 ek. liszt
1 ger. fokhagyma
toast kenyér
ételízesítõ
õrölt gyömbér
õrölt fahéj
méz
A gezstenyemasszát 8 deci ételízesítõs (kb.:2 ek.) vízbe szétfõzzük, ízesítjük gyömbérrel és egy picike fahéjjal. Visszaveszünk a forrásból és hozzáöntjük a tejszínt, majd 1 deci vízzel és a lisztel habarást készítünk és a levesünket besûrítjük. Amennyiben nem tudunk kitörni a megszokottból édesíthetjük cukorral, mézzel akár juhar sziruppal. Pirítóst készítünk amit megfokhagymázunk és megkenjük mézzel; a levesbe vagy mellé tálaljuk.
Csak 1 tipp: lehet, hogy mániás vagyok, de egy leheletnyi rozmaring csodákra képes.

Folytats a blogon ... orultenjoetelek.blogspot.com/2011/12/...

sponsored links

Keres?s