Örömkocsonya
sponsored links
Valahogy így gondoltam... |
Hogy mi a kocsonya? Ezen a kérdésen nem kell sokat töprengenünk, Váncsa István rég meglelte a választ: "a disznónak egy végsõ koncentráltságú kivonata, éteri esszenciája, a kocsonyában a disznó platóni ideáját ragadjuk meg." Ezeket a frankó gondolatokat a Cserna-Szabó-Fehér-féle "Ede a levesben" címû könyvbõl vettem át. Sokat gondolkoztam valami frappáns bevezetõben, ennél jobbat azonban aligha találhattam volna.
Megint kocsonya volt (még böjt elõtt)... Kicsit ugyan más, mint a múltkor, de a lényegen persze ez vajmi keveset változatott. Amiért újra elmerültünk a dermesztett malacságok lényegében, ezúttal a szalonkocsonya volt, de hívhatjuk a kár örömkocsonyának is. A múltkor közölt recepten szinte semmit sem változtattam, mindössze annyit, hogy nem hátsó, hanem elsõ csülköket, valamivel több bõrt vásároltam, a füstölt tarját pedig felszeleteltettem a ...