Örök klasszikusok a hétvégén 2. ..... vasárnap

2014-06-23

sponsored links





Csirkecombok rántva .... kovászos uborkával

Jó ropogósan és forrón, sokat készítettem, így még köret sem kellett, csak a kovi ubi.
Isteni ebéd volt.
Bár szeretjük kirántva még a csirkeszárnyakat is, májjal töltve, de legeslegjobban a combokat, rengeteget.





.... valamint ....



Cseresznyés-meggyes pite
Barbi és Gizi receptje után én is megsütöttem, de nekem is olyan lett pont, mint Gizié.
Nagyon finom, de a tésztája tényleg a tejes pitéhez hasonló inkább, vagy a clafoutis-hoz, nem olyan könnyû, repülõs, morzsálódós, mint Barbi képén látható, már Gizi is ezt emlegette anno, amikor megsütötte.
Ezzel együtt nagyon finom, jó gyümölcsös, szaftos süti, az alja édesen olvadós a cukorréteg miatt.
Csak úgy dobáltuk befelé, egyik kockát a másik után a délutáni meccsnézés, majd utána egy izgi francia kriminézés alatt.

A sütõt 200 fokra elõmelegítettem.
A tepsit /25x35/ kipapíroztam.
Kb. 1 kg meggyet és kb. fél kiló cseresznyét kimagoztam és összekevertem, mint a villám.
Holnap megmutatom mivel és hogyan lehet magozni, nem is gondolnátok !!!!

1. tálba összeszitáltam:
30 dkg liszt
20 dkg cukor
1 sütõpor

2.tálban az alábbiakat kézi robottal jól elkevertem:
3 egész tojás
vaníliáscukor, vagy egy rúd vanília kikapart magja
1 citrom héja reszelve
1 dl olaj
4 dl tej

Végül fokozatosan a két tálat elegyítettem és jól elkevertem.

Az üres sütõpapíros tepsit betettem a forró sütõbe felmelegíteni úgy 5 percre, addigra kellõen forró lett, kivettem és vékonyan megvajaztam egy kanál hátával, erre a vajas sütõpapírra egyenletesen és bõven kristálycukrot szórtam, sokat, erre jött a cseresznye-meggy keveréke szépen elterítve, fahéjjal meghintettem és a masszát rácsorgattam, ügyeltem, hogy mindenhol fedje lehetõleg a gyümölcsöt.
Ment a sütõbe, 10 percig 200 fokon, majd visszavettem 180 fokra és további 35 percig sült a süti.
Tûpróbával ellenõriztem, oké volt.
Kivéve, hagytam hûlni langyosra, majd deszkára borítottam, fejjel lefelé, hogy lehúzhassam a sütõpapírt, végül visszafordítottam, kockáztam és porcukrozva tálra rendeztem.
Mint fent már említettem a francia film annyira izgalmas volt, hogy észrevétlenül nem is tudom hány kocka sütit ettem meg, de nem keveset.
A többiek ugyanígy.
Finom volt.

 






Folytats a blogon ... zsanuaria.blogspot.com/2014/06/orok-k...

sponsored links

Keres?s