Öregtészta graham liszttel
sponsored links
Jó ideje foglalkoztat a gondolat, hogy ki kéne próbálni az öregtésztát graham lisztbõl is..Eddig kizárólag BL55-bõl készítettem, most azonban elhatároztam, hogy teszek egy próbát...
Hozzávalók:
20 dkg BL55 liszt
10 dkg graham liszt
2 dkg élesztõ
Csipet cukor
1 tk só
220 ml langyos tej
Pici olaj
Elkészítése:
A liszteket elvegyítjük, belekeverjük a sót, belemorzsoljuk az élesztõt, rászórjuk a cukrot, ráöntjük a tejet. Bedagasztjuk. Szobahõmérsékleten konyharuhával letakarva túlkelesztjük.
Amikor már nem emelkedik tovább a tészta, hanem összeesik, mûanyag dobozbozba tesszük, rácsukjuk a tetejét és hûtõbe tesszük.
8-10 napig vígan eláll hûtõben. Felhasználás elõtt 2-3 órával kivesszük, szobahõmérsékleten tároljuk, hogy kicsit felmelegedjen.
Ebbõl az adagból 2 kenyérre való lesz.