Öreglebbencs
sponsored links
4-5 marék (személyenként 2 marék + 1 marék a lábasnak) lebbencstészta, összetörve, olyan tízforintosnyi darabokra
1 kis fej vöröshagyma apróra vágva ( én újabban már lereszelem és az így keletkezett vöröshagyma krémet pirítom)
1 gerezd fokhagyma szintén lereszelve, vagy fokhagyma nyomón áttörve
személyenként 10 deka húsos füstölt szalonna apró kockára vágva
1 paradicsom
1/2 zöldpaprika
ízlés szerint só (ha kell még a füstölt szalonna mellé)
személyenként 2-3 krumpli, vékony karikára vágva, és alig sózott vízben felfõzve
A szalonnát kiolvasztom és ropogósra sütöm, kiszedem a zsírjából és félre teszem.
A zsírban megpirítom a lebbencstésztát, - beleteszem a forró zsírba és a tûzön addig kevergetem, míg a tészta felhólyagosodik, és zsemleszínûre pirul. A megpirult tésztát a lábas egyik felére húzom, kicsit megdöntöm a lábast, hogy a...
1 kis fej vöröshagyma apróra vágva ( én újabban már lereszelem és az így keletkezett vöröshagyma krémet pirítom)
1 gerezd fokhagyma szintén lereszelve, vagy fokhagyma nyomón áttörve
személyenként 10 deka húsos füstölt szalonna apró kockára vágva
1 paradicsom
1/2 zöldpaprika
ízlés szerint só (ha kell még a füstölt szalonna mellé)
személyenként 2-3 krumpli, vékony karikára vágva, és alig sózott vízben felfõzve
A szalonnát kiolvasztom és ropogósra sütöm, kiszedem a zsírjából és félre teszem.
A zsírban megpirítom a lebbencstésztát, - beleteszem a forró zsírba és a tûzön addig kevergetem, míg a tészta felhólyagosodik, és zsemleszínûre pirul. A megpirult tésztát a lábas egyik felére húzom, kicsit megdöntöm a lábast, hogy a...