Ököruszályleves
sponsored links
Hosszú szünet után egy levest hoztam, amit Tomikám ittléte alatt kétszer is megfõztem.
Régebben gyakran jártunk az alsóvárosi Paprika étterembe, ahol istenien készítették az ököruszálylevest. Már jó ideje nem voltunk, nem is tudom mûködik-e még. De emlékeinkben élénken élt, hogy mennyire ízlett. Örömmel láttam az elmúlt hónapban, hogy a Tescoban kapható marhafarok, hát vettem belõle, kétszer is egy héten belül, hogy én is megpróbáljam elkészíteni. Elõször összevágottat, de aztán megkértem a hentest, hogy olyat adjon, ami egyben van, mert az elsõ próbálkozásnál örömmel tapasztaltam, hogy a csontok közötti porcoknál gyönyörûen el lehet vágni késsel, így kiküszöbölhetõ, hogy szilánkos legyen.
Az összevágott, zsírjától megtisztított farkat gyorsfõzõ fedõvel használható 5,8 literes fazékba tettem zöldségekkel, hagymával, zeller és petrezselyemzölddel, zöldpaprikával, sóval-borssal, és szokásos jelzések után 30 percig fõztem. Közben másik ...