ÖGYE - Mandulás-mogyorós Cantuccini
sponsored links
Ezt a nagyon egyszerûen elkészíthetõ olasz - amúgy kávéba/teába mártogatós - kekszet mi bármikor, bárhol, bárhogyan imádjuk, ehhez képest igán ritkán készül nálunk (pont az elõzõekbõl kifolyólag - hihetetlen milyen gyorsan el tudjuk tüntetni az egész adagot, az pedig nem kis olajos mag mennyiség, nem beszélve a cukorról és a miegymásról ugyebár).
Ünnepek környékén török-magyar család létünkre kiemelt helye van a Cantuccininek az asztalunkon. Idén szilveszterre Törökországba is sikerült küldeni belõle az ottaniak nagy megelégedettségére.
2 recept kombinációjából született meg ez a változat, az egyik Dolce Vita-tól, a másik pedig Petrától származik a Nosalty oldaláról.
Hozzávalók:
25 dkg liszt
15 dkg cukor
20 dkg mandula/törökmogyoró (nálam kb. 15-5 dkg arányban oszlott meg)
1 tk sütõpor
1 citrom (vagy narancs) reszelt héja
2 tojás + 1 fehérje
1 csipet só ...