ÖGYE - Mandulás-mogyorós Cantuccini

2012-01-05

sponsored links


   Ezt a nagyon egyszerûen elkészíthetõ olasz - amúgy kávéba/teába mártogatós - kekszet mi bármikor, bárhol, bárhogyan imádjuk, ehhez képest igán ritkán készül nálunk (pont az elõzõekbõl kifolyólag - hihetetlen milyen gyorsan el tudjuk tüntetni az egész adagot, az pedig nem kis olajos mag mennyiség, nem beszélve a cukorról és a miegymásról ugyebár).

   Ünnepek környékén török-magyar család létünkre kiemelt helye van a Cantuccininek az asztalunkon. Idén szilveszterre Törökországba is sikerült küldeni belõle az ottaniak nagy megelégedettségére.
   2 recept kombinációjából született meg ez a változat, az egyik Dolce Vita-tól, a másik pedig Petrától származik a Nosalty oldaláról.

Hozzávalók:
  25 dkg liszt
  15 dkg cukor
  20 dkg mandula/törökmogyoró (nálam kb. 15-5 dkg arányban oszlott meg)
  1 tk sütõpor
  1 citrom (vagy narancs) reszelt héja
  2 tojás + 1 fehérje
  1 csipet só ...

Folytats a blogon ... izmorzsak.blogspot.com/2012/01/ogye-m...

sponsored links

Keres?s