Õzlábbal töltött kápia rántva
sponsored links
Életemben elõször elmentem gombát szedni. Van itt a falu határában egy gyönyörû erdõ, s nagy naivan azt hittem, nyilván csak ki kell mennünk, és kilószámra szedjük majd a jobbnál jobb gombákat. Hát nem egészen így alakult. Találtunk ugyan néhány gyönyörû õzlábgombát, de aztán jött a vadõr, és elmagyarázta, hogy nem úgy van ám az, hogy csak úgy gombázgatunk az erdõben, mert megvan annak a tulajdonosa, és itt minden ez övé, és én sem örülnék neki, ha valaki leszedné a kertembõl a paradicsomot. Meg különben is, most a dámvadásztat ideje van, és ha itt járkálunk, elriasztjuk a vadakat, és a német vadászok majd nem tudnak bakot lõni vagy csak azt, de õk bikát akarnak. Nagyon empatikus lettem a vadásztársasággal és a külföldi vadászokkal, így a néhány õzlábgombánál maradva hazaindultunk. De így is nagyon szép volt az a kis idõ az erdõben. Az elsõ gombámnak így is nagyon örültem. És ezt az örömemet még az is fokozta, hogy amikor a gombász - akinek a biztonság kedvéért megmutattam, mit is szedtem - megpillantotta a kosában gombáimat, gyönyörû bagolygombának nevezte õket. Ezután már csak az volt a kérdés, hogy mit is lehetne készíteni ebbõl a nem túl nagy mennyiségbõl. A Príma Konyha receptjei között találtam jónak ígérkezõ receptet, ezt vettem alapul.
A Príma Konyha receptje:
Töltött paprika rántva, zalai módra (négy fõre)
Hozzávalók: 4 nagyobb tölteni való paprika, só, 50 dkg csiperkegomba, 1 vöröshagyma, 1 evõkanál zsír vagy 3 evõkanál olaj, 1 csokor petrezselyem, 1 mokkáskanál õrölt fekete ...