Õzgerincben sült sajtos, bacon-ös csirkemell
sponsored links
A múltkor a konyhánkban való keresgélés, matatás közben a kezembe akadt egy un. õzgerinc - ami rögtön megindította a fantáziámat. Kutakodtam a neten - és ez született belõle.
A mûveletet azzal kezdtem, hogy bontottam egy nagyon szép fehér bort, na nem azért, mert ez szervesen kellett volna a recepthez, hanem a hangulathoz illett nagyon. ( Az Egri Csillag az egri borvidék zászlóshajója, a Bikavér új fehér társa, most én pedig egy Petrény Egri Csillaggal tettem szebbé a napomat, na meg a sütés-fõzést. )
Szóval az elsõ fontos mûvelet, egy csirkemell kifilézése és felkockázása, sózás, borsozás. Ezt követi az õzgerinc kivajazása, majd zsemlemorzsával való megszórása, melyet a bacon-ök egymás mellé rakása követ. Úgy kell a húsokat helyezni, hogy egy kicsit egymást is fedjék, túllógjanak a peremen, amit majd vissza is fogunk hajtogatni. Másik fontos tennivaló, hogy ne ...