Õszibarackos clafoutis
sponsored links
A hétvégén készült pizzához nem használtam fel túl sokat az õszibarack konzervbõl, ezért ki kellett találnom, hogy hogyan fogom hasznosítani a többi részét.
Valami olyan tésztájú süteményt szerettem volna, ami másnap is ugyanolyan kellemesen lágy marad mint amikor elkészült. Azért gondoltam a clafoutisra, mert több blogon is olvastam, hogy annak az állaga kissé pudingszerû, és így rossz nem lehet.
Így elkészítettem a saját verziómat, és tényleg olyan mintha sült pudingot ennénk. Nagyon elnyerte a tetszésünket, szóval más gyümölcsbõl is el fogom készíteni, az tuti!
Egyszerû, gyorsan elkészül, és még gyorsabban el is fogy...:)
Recept:
1 konzerv õszibarack (nálam kb. a 3/4-e lett felhasználva), 6 dkg liszt, fél cs. sütõpor, 6 dkg cukor, 1 vaníliás cukor, 2 tojássárgája, 4 tojásfehérje, 2 dl ...