ÕSZIBARACKOS CLAFOUTIS avagy tejes pite
sponsored links
A clafoutis egy klasszikus francia édesség, más néven tejes pite, mely eredetileg cseresznyébõl készül, de természetesen lehet bármilyen gyümölcsbõl készíteni. Állaga pudingszerû, tehát a sütõbõl kivéve ne várjuk, hogy egy "száraz" és morzsás tésztát kapunk. Azoknak ajánlom, akik szeretik a pudingot, nekik biztos fog ízleni ez a fajta tejes pite. Ami még mellette szól, hogy könnyen és gyorsan elkészíthetõ, ráadásul nem vonz magával sok mosatlant... Egy mérõpohár, egy keverõtál és egy piteforma - röviden csak ennyi "cucc" kell hozzá.
Az ötlet nekem Lillától jött. Volt itthon egy felbontott õszibarack konzervem, melybõl csak 1 barack hiányzott, és emlékeztem, hogy Lilla egyszer készített õszibarackos clafoutist, úgy gondoltam, hogy akkor most Én is elkészítem. Egy leheletnyit variáltam rajta, mert arra gondoltam, milyen jól nézne ki, ha a sárga színû barack kikacsintana a barna pitébõl... ezért tettem bele egy fél evõkanál kakaóport. :)
Úgy tudom, hogy az eredeti clafoutisba nem kell sütõpor, de mivel Lillánál volt írva fél csomag sütõpor is, hát Én is beletettem. :)
Hozzávalók: (25 cm-es piteformához)
- 1 konzerv õszibarack konzerv (nettó tömeg kb. fél kg)
- 6 dkg liszt
- fél cs. sütõpor
- 6 dkg cukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 2 tojássárgája ...