Õszibarack tésztakoszorúban.
sponsored links
Már alig merem leírni, mert lehet hogy nagyon unjátok, de ma megint Michel Roux "tészta varázs" címû könyvébõl készítettem el ezt a desszertet. Mivel az eddig kipróbált receptek, mind nagyon finomak voltak, a tészták pedig a Mester tanácsait követve szerintem tökéletesre vizsgáztak, így egyszerûen nem tudom megállni, hogy minden tésztafajtát ne próbáljak ki. (eddig kipróbált receptek itt megtalálhatóak) Most éppen az égetett tésztára, és erre az egyszerû, ám nagyon finom õszibarackos tésztakoszorúra esett a választásom. Égetett tésztát már többször, ám különbözõ mennyiségû hozzávalókból készítettem, és eddig is megvoltam elégedve a végeredménnyel. Mivel ez a tészta ugyanazokból a hozzávalókból, de más-más arányban hozzáadva készült, így azért a különbség érzékelhetõ volt. Bevallom én megint kicsit leegyszerûsítettem a folyamatot, mert nem habzsákból nyomtam ki a tésztát, hanem egyszerûen csak rákanalaztam a sütõpapírra, és nedves kézzel megformáztam. (a habzsák használata számomra mind a mai napig kihívásnak számít, és ha csak tehetem eltekintek tõle) Sütés után egy nagyon finom mandulával megszórt ropogós tésztát kaptam, melyet az elõzõleg megkaramellizált õszibarackkal koronáztam meg. Tálalás elõtt a tetejére rácsorgattam a kissé besûrûsödött karamellt, és pár perc múlva, már csak az üres tányérok látványa fogadott.
Hozzávalók 8-10 db tésztakoszorúhoz:
60 ml tej
60 ml víz
1/2 mk só ...