Õszibarack sütemény
sponsored links
Sokszor mondták, hogy a munkája aranyat ér és hogy az Õ kezeit " be kellene aranyozni ".
Általában " fejbõl " sütött, de feljegyzései neki is voltak, de még több olyan recepttel bírt, amit kapott valakitõl. Ezeket egy dobozba gyûjtötte, volt amit megsütött, volt amit nem.
Mikor elment közülünk, ezt a dobozt magamhoz vettem, ez az én örökségem.
Sokat gondolkodtam róla, hogyan lehetne közkincsé tenni, mit tudnék vele kezdeni.
Nem sokra jutottam.
Hatalmas anyag, ha mind megakarnám sütni, az nagyon sok idõt venne igénybe,
Hatalmas anyag, ha mind megakarnám sütni, az nagyon sok idõt venne igénybe,
meg tulajdonképpen minek: úgy sem tudom úgy mint õ, meg nem is eszünk annyi édességet,
meg az igényünk is, ma már más.
Végül arra jutottam, hogy néhányat megpróbálok, megmutatom a Fiamnak...
Most egy olyan süteményre esett a választásom, amit emlékeim szerint kb. havi rendszerességgel készített: hol lakodalomba, hol eljegyzésre, születésnapra, stb.
Volt egy kb. 3 cm lábakon álló " barackos tál", mindig arra rakta, celofánba csomagolta.
Érdekes, hogy mindig visszahozták, nem törött el, talán még ma is meg van valakinél a családban.
A süteményt Buxus levéllel díszítette, amit tisztítás után, zsíros kézzel kifényesített.
Az illatára ma is emlékszem. Mindig külön program volt, hogy elmenjünk az ágacskáért az ismerõshöz, amit Anyám természetesen süteménnyel hálált meg.
Végül Apám ültetett és onnantól kezdve, mindig volt saját Buxus levelünk.
Õszibarack sütemény ...