Õszibarack - meggy kompót
sponsored links
Hozzávalók:
- 4 kg. õszibarack
- kb. 1 kg. meggy
- kilónként, 30 - 40 dkg. cukor
- 2 citrom.
Egy nagy tálba hideg vizet öntöttem, belefacsartam a citrom levét, ez majd megkeményíti a rostokat és megakadályozza az elpuhulást, és persze nem barnul meg a barack!
A félig érett, szép, hibátlan barackokat, félbevágtam, kimagoztam, recés késsel meghámoztam, és a citromos vízben áztattam , amíg elkészültem a hámozással.
A meggyet megmostam, és minden fél barack közepébe ültettem egy szemet, az alaposan kimosott, kiszárított üvegekbe rendeztem, arcukkal kifelé. Úgy tudjuk meg, mennyi szirupra lesz szükségünk, hogy a gyümölcsre töltünk vizet, kiöntve kimérjük és annyival szorozzuk, ahány üveg kompótunk van, persze célszerû, ha egyformák az üvegek.
Szirupot fõztem, 1 liter vízhez, kilónként 30-40 dkg. cukorral, kihûtöttem, hidegen a gyümölcsökre öntöttem, lezártam õket. Egy nagy lábos alját kiraktam 2-3 réteg újságpapírral, rá sorakoztattam az üvegeket, majd ...