Õszibarack lekvár teával
sponsored links
Gyorsan megosztom veletek egy nagyon jól sikerült õszibarack lekvár receptjét, még talán pár nap hátra van az õszibarack szezonból (nálunk már ugyan vége.... :(((
Hozzávalók:
- 200 ml szõlõlé
- 1 filter vaníliás Rooibos tea
- 850 g õszibarack (elõkészítve mérjük - mag és héj nélkül)
- 1 tasak Dr. Oetker Befõzõcukor Extra 2:1
- 1 tasak Dr. Oetker Dzsemfix Extra 2:1
Az õszibarackot meghámozzuk, kimagozzuk és kis darabokra (1x1 cm kocka) vágjuk. Kimérünk belõle 850 grammot és félretesszük. A szõlõlevet felfõzzük a teafilterrel, majd a filtert 15 percig hagyjuk ázni benne.
Az õszibarackot a szõlõlével egy fõzõedénybe tesszük, jól elkeverjük a befõzõcukorral és ...