Õszibarack fagyi - fagyigép nélkül

2017-08-16

sponsored links















A nyár legnagyobb sztárja szerintem a fagyi, abból is a legeslegjobb a házi készítésû. Néhány egyszerû hozzávalóból otthon is készíthetünk jeges nyalánkságot, nem kell feltétlen megvenni a drága boltit. Nekem nincs (még) fagyigépem, amivel krémesebb lenne a végeredmény, ezért csak mûanyag formákba szoktam kifagyasztani, de ez a változat is nagyon jól tud esni a rekkenõ hõségben. Friss gyümölcs és krémes joghurt mindig akad a hûtõszekrényben és szinte semmi perc alatt kész van az egészséges változat, színezék és ízfokozók hozzáadása nélkül. Fontos, hogy a felhasználandó gyümölcs érett és jó édes legyen, különben nem lesz finom a fagylaltunk. Én legjobban a gyümölcsöseket szeretem, így mosolygós, nap sárga õszibarackból készült a mai desszert.    


Õszibarack fagyi - fagyigép nélkül

Hozzávalók:
6-8 adag

  • 50 dkg sárga húsú, érett õszibarack
  • 6-7 ek porcukor (vagy ízlés szerint)
  • 3 dl görög joghurt
  • párcsepp citromlé

Elkészítése:

  1. Az õszibarackot meghámozzuk, kimagozzuk, húsát botmixerrel pürésítjük.
  2. Hozzáadjuk a porcukrot, joghurtot, pár csepp citromlevet.
  3. Alaposan összekeverjük.
  4. Szilikonos vagy mûanyag fagyi készítõ formákba öntve mélyhûtõbe tesszük, 5-6 óra alatt kifagyasztjuk.







Folytats a blogon ... azotthonizei.blogspot.com/2017/08/osz...

sponsored links

Keres?s