Õszibarack fagyi - fagyigép nélkül
sponsored links
A nyár legnagyobb sztárja szerintem a fagyi, abból is a legeslegjobb a házi készítésû. Néhány egyszerû hozzávalóból otthon is készíthetünk jeges nyalánkságot, nem kell feltétlen megvenni a drága boltit. Nekem nincs (még) fagyigépem, amivel krémesebb lenne a végeredmény, ezért csak mûanyag formákba szoktam kifagyasztani, de ez a változat is nagyon jól tud esni a rekkenõ hõségben. Friss gyümölcs és krémes joghurt mindig akad a hûtõszekrényben és szinte semmi perc alatt kész van az egészséges változat, színezék és ízfokozók hozzáadása nélkül. Fontos, hogy a felhasználandó gyümölcs érett és jó édes legyen, különben nem lesz finom a fagylaltunk. Én legjobban a gyümölcsöseket szeretem, így mosolygós, nap sárga õszibarackból készült a mai desszert.
Õszibarack fagyi - fagyigép nélkül
Hozzávalók:
6-8 adag
- 50 dkg sárga húsú, érett õszibarack
- 6-7 ek porcukor (vagy ízlés szerint)
- 3 dl görög joghurt
- párcsepp citromlé
Elkészítése:
- Az õszibarackot meghámozzuk, kimagozzuk, húsát botmixerrel pürésítjük.
- Hozzáadjuk a porcukrot, joghurtot, pár csepp citromlevet.
- Alaposan összekeverjük.
- Szilikonos vagy mûanyag fagyi készítõ formákba öntve mélyhûtõbe tesszük, 5-6 óra alatt kifagyasztjuk.