Õszibarack befõtt (paleo)
sponsored links
Még mindig van mit eltenni. :) Ezúttal barackbefõtt készült nálam, sárga húsúból, a hétvégén pedig fehér húsút teszek majd el.
Hozzávalók üvegenként:
50-60 dkg õszibarack
5 dkg eritrit (akár el is hagyható, ha jó édes a barack)
2 cm felhasított vaníliarúd
szénsavmentes ásványvíz
Az eritritet és a vaníliát csavaros tetejû üveg aljára tesszük. A barackokat pár másodpercre forrásba lévõ vízbe mártjuk. Lehúzzuk a héját. Eltávolítjuk a magját és felkockázzuk. Az üvegbe tesszük. Felöntjük a vízzel. egy jégkrémes fa pálcikával leszorítjuk a gyümölcsöt, így nem tud feljönni a felöntõ lé fölé és nem tud megbarnulni. Lezárjuk az üveget. Meggyõzõdünk róla, hogy a tetõnél nem ereszt (azonnal észrevesszük, ha fejtetõre állítjuk az üvegeket). Mosogatógépbe tesszük (természetesen nem a mosatlanokkal együtt és mosogatószerek nélkül). Majd 70 fokos programon tartósítjuk. A mosogatógépben hagyjuk kihûlni. Ennyi... A képen lévõ befõtt 3 hetes, nem változott a színe.
A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a Követed lehetõségre is rákattintatok.
A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.
A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.
Létrehoztunk egy új paleos receptes csoportot, ha van kedvetek csatlakozni hozzánk itt megtehetitek: https://www.facebook.com/groups/523183661193999/ A ti ötleteiteket, receptjeiteket is várjuk!