Õszi ízek- tudatos táplálkozás

2012-11-02

sponsored links

class=

Õsz során érdemes minél több gyümölcsöt és zöldséget fogyasztani, amíg lehetõség van erre, mert a téli hónapok során nem jutunk elegendõ friss növényhez.

A tárolással, fagyasztással, vagy akár természetes tartósítással megõrzött gyümölcsök és zöldségek ?bármennyire körültekintõek vagyunk is­-, a hetek, hónapok során jelentõsen veszítenek vitamintartalmukból.

Gyümölcsök közül említhetjük a FÜGÉT, mely állítólag a legõsibb termesztett növényünk.
Nyersen vagy szárított változatban is fogyaszthatjuk.

Leginkább emésztésre gyakorolt elõnyös tulajdonságairól ismert. Magas rosttartalma és magvai révén ugyanis serkenti a gyomor mûködését, fokozza a bélmûködést. 2-3 szem elrágása már telítettség érzést ad, és fokozza a bél perisztaltikáját.

Fügérõl bõvebben: itt.

A SZÕLÕ vért és beleket tisztító, idegeket erõsítõ hatással rendelkezik. Magas természetes cukortartalma energiát biztosít a szervezetnek még nehéz fizikai, de szellemi munka esetén is.

Gazdag antioxidánsokban, melyek erõsítik az immunrendszert és védelmet nyújtanak a rák és szívkoszorúér-betegségekkel ...

Folytats a blogon ... lettudatoskonyha.blogspot.com/2012/11...

sponsored links

Keres?s