Õszi ízek- tudatos táplálkozás
sponsored links
Õsz során érdemes minél több gyümölcsöt és zöldséget fogyasztani, amíg lehetõség van erre, mert a téli hónapok során nem jutunk elegendõ friss növényhez.
A tárolással, fagyasztással, vagy akár természetes tartósítással megõrzött gyümölcsök és zöldségek ?bármennyire körültekintõek vagyunk is-, a hetek, hónapok során jelentõsen veszítenek vitamintartalmukból.
Gyümölcsök közül említhetjük a FÜGÉT, mely állítólag a legõsibb termesztett növényünk.
Nyersen vagy szárított változatban is fogyaszthatjuk.
Leginkább emésztésre gyakorolt elõnyös tulajdonságairól ismert. Magas rosttartalma és magvai révén ugyanis serkenti a gyomor mûködését, fokozza a bélmûködést. 2-3 szem elrágása már telítettség érzést ad, és fokozza a bél perisztaltikáját.
Fügérõl bõvebben: itt.
A SZÕLÕ vért és beleket tisztító, idegeket erõsítõ hatással rendelkezik. Magas természetes cukortartalma energiát biztosít a szervezetnek még nehéz fizikai, de szellemi munka esetén is.
Gazdag antioxidánsokban, melyek erõsítik az immunrendszert és védelmet nyújtanak a rák és szívkoszorúér-betegségekkel ...