Õszi színek: sült cékla és lilahagyma
sponsored links
Tegye fel a kezét, aki szereti a céklát! Jó. És most tegye fel az, aki a céklasalátán/befõttön kívül másképp is szokta készíteni! Naugye.
Kis közvélemény kutatásom eredménye ma az lett, hogy kiderült: a céklaevõk nagyobbik része kizárólag a szeletelt, üvegbe gyömöszölt céklát eszi csak. Egyébként én is szeretem :) De ha kedvem van, akkor másképp is elkészítem.
Sült cékla és lilahagyma - hurka mellé köretnek
Ez kell hozzá: cékla és lilahagyma :))))) Vagyis 4 gömböcske formájú cékla, 4 nagy, csinos lilahagyma, olívaolaj, só, bors, fokhagyma.Akinek van: gumikesztyû!
Így készül: Tepsibe sütõpapírt tettem. Erre tökéletesen alkalmas volt az, amivel tegnap a kenyérciket takargattam a sütõben. A lilahagymákat megpucolom, gerezdekre vágva a tepsibe teszem. A céklát.... nos: szuper késeim vannak, és gumikesztyûben a szuper éles késsel nem mentem semmire, csak majdnem levágtam a zujjam! Szóval pucér kézzel és zöldséghámozóval meghámoztam a céklákat, szintén cikkekre vágtam õket és mentek a tepsibe. A kezemet egy kis ...