Õszi gyömölcstorta magvakkal és nektáriummal

2011-10-01

sponsored links



Itt az idõ, Uram. Nagy volt a nyár.
A napórákra árnyékod bocsássad,
s a szeleket ereszd a földre már.
(Rilke)

Nem gondoltam, hogy a hétvégén sütök valamit, de mégis kedvet és idõt találtam hozzá. Igaz, hogy emiatt párom (k)örömpörköltje még várat magára.

A paleo sütemények alapját általában olajos magvak (len, mandula, dió, mák) alkotják, esetleg kókusz. Így nem tudunk belõle annyit fogyasztani, mint a hagyományos, liszttel készült süteményekbõl, de nem is szükséges.
Az aszalt gyümölcsök ugyancsak koncentrált alapanyagok, viszont friss, lédús gyümölcsökkel lazíthatjuk a tésztát. Azt hiszem, az elkészült torta visszaad valamit az õsz gazdag ízeibõl és színeibõl.

Egy ideje már szemeztem a boltok polcain a Nektáriummal, ami a készítõ méhészfamília leírása szerint méz jellegû, 100% gyümölcs- és termelõi méz alapú termék, a méhek "dolgozzák át". Természetesen nem méz, bár a család mézet is készít. Kicsit többet jó lenne tudni a folyamatról, de az interneten nem találtam róla bõvebb információt.
A színe egész sötét, vöröses barna, az íze valóban a méz és a gyümölcsök keveréke.

Nekem továbbra is segít a kissé korlátozott étrend (nem paleo, de glutén-, cukor- és tejmentes), sikerült visszanyerni Apu rendszeres sétáihoz, a futáshoz és a napi teendõkhöz szükséges energiát, fogyni néhány kilót. A süteményekre ritkán van ...

Folytats a blogon ... napmatka.blogspot.com/2011/10/oszi-gy...

sponsored links

Keres?s