Õszi Galette
sponsored links
Odavagyok a rusztikus süteményekért, amik mellõzik a habot, a krémet, a zselét, és a különbözõ UV színeket. A galette egy francia pite féleség, aminek már a nevét is olyan jó kimondani. Fõleg ha azt az infót is megosztom veletek, hogy pont olyan finom, mint ahogy kinéz. Tetszik, hogy beleláthatunk ebbe a tésztával burkolt kis batyuba, aminek a közepén ott csücsül az ízletes töltelék, és ami fantasztikusan puhává varázsolja a tésztánkat. Szóval nagyon ajánlom mindenkinek kipróbálásra, és ígérem, nem fog tõlünk több idõt igénybe venni egy egyszerû muffinnál.
Lehet kísérletezni, és gyakorlatilag bármivel meg lehet tölteni, készíthettek sós változatot is. Az én következõ galettem körtés-kéksajtos lesz... :)
Hozzávalók 2 db kb. 20 cm-es galettehez:
- 150 g fehér tönkölyliszt (97,5 g CH)
- 50 g teljes kiõrlésû rozsliszt (34 g CH)
- 100 g vaj
- 1 ek. hideg víz
- 1 csipet só
- 25 g nyírfacukor (15 g CH)
- 1/4 kk. vaníliapor (vagy vanília paszta, vagy vaníliarúd) ...