ÕSZI FÁCÁNLEVES ROZMARINGOS DARAGALUSKÁVAL

2012-11-04

sponsored links


Amikor Tisztatésztánál olvastam az aktuális VKF (vigyázz, kész, fõzz!) versenykiírást, kicsit hezitáltam mit is fõzzek. Tisztatészta ugyanis olyan olyan csodálatos tésztakölteményeket készít, amilyet én sohasem tudnék, de legalábbis nagyon neki kellene feküdnöm, hogy tésztát gyúrjak és nyújtsak, stb.
A feladat azonban nagyon izgalmasnak tûnt, nevezetesen készítsünk olyat amiben szerepelnek az õsz erdei kincsei (pl: gomba, vadhús, erdei bogyók) és még tészta is legyen benne. Azt kitaláltam viszonylag hamar, hogy fácánból készítek valamit. Fácánok itt bõven akadnak, sokszor az embernek inkább arra kell vigyáznia, nehogy autóval elüsse. A szezonjuk most kezdõdött el, így egy tengerparti kisváros hentesénél többen is sorakoztak a pultban.
Amikor Anyukámmal elkezdtük pucolgatni, az is körvonalazódott hogy legyen belõle húsleves.
Szerintem a húslevest mindenki másképp készíti, ahány ház annyi szokás. Én nem tudok olyat fõzni, mint az Anyukámé, a Keresztanyám levesét meg sem közelíti, az Anyósomé pedig ismét egy harmadik ízvilág. De mivel nagyon szeretjük a húslevest, sõt a fiúk szinte csak a húslevest eszik meg a levesek közül, én is gyakran fõzök. Fácánból pedig egészen más lett, sokkal karakteresebb, mint egy tyúkhúsleves, a rozmaringos galuska pedig még jobban kiemeli a vadhús ízét.

Hozzávalók: ...

Folytats a blogon ... coffeinmentes.blogspot.com/2012/11/os...

sponsored links

Keres?s