Õszi disznópecsenye

2017-09-20

sponsored links


Az õsz jegyében :)



Hozzávalók (2 személy részére):  50 dkg csontos karaj, 2 hagyma,1 gerezd mag nélküli szõlõ, 1 dl fehérbor, só, bors, kevés olaj. A körethez: 50 dkg krumpli, zöldpetrezselyem, bors, chilipehely, kevés olaj.
Elkészítése: A  felszeletelt húst sózzuk, borsozzuk, forró serpenyõben kevés olajon fehéredésig pirítjuk. Egy hõálló tálat kiolajazunk, elterítjük benne az egyik felszeletelt hagymát, ráhelyezzük a hús szeleteket, rászórjuk a másik hagymát, a szõlõt, felöntjük a borral és annyi vizzel ami éppen ellepi, alufóliával lefödjük, 200 fokra elõmelegített sütõben kb 45 percig sütjük, míg megpuhul, a víz elpérolog róla, majd kifödjük, 5- 8 perc alatt megpirítjuk.
A krumplit héjában megfõzzük, meghámozzuk, kockára vágjuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a chilipehellyel, finomra aprított zöldpetrezselyemmel.





Folytats a blogon ... makacskakonyhaja.blogspot.com/2017/09...

sponsored links

Keres?s