Õszi cobbler
sponsored links
Életem elsõ találkozása a cobbler-rel a mai napra esett. Mivel csak ma találtam ki, hogy ezt a süteményt fogom ebédre kínálni, így keményítõ és tejszín hiányában szegény férjecském keresett egy boltot és hõsiesen beszerezte a hiányzó hozzávalókat, köszönet érte.
Igazából semmit nem vártam a sütitõl, mert a neten kering a cobbler mánia egy ideje, de eddig nem váltam aktív részesévé, most viszont muszáj azt mondanom, hogy ezt mindenkinek kötelezõ kipróbálnia!!!
Tényleg szuper egyszerû és valami csoda az íze, a roppanós keksz, ahogy találkozik a megolvadt cukorban fürdõ gyümölcsökkel, hát leírhatatlan.
A neten szinte mindenhol megtalálható az alaprecept, ami variálható, fõleg gyümölcsök tekintetében, így én ma almás-barackos variációt készítettem.
kb 1kg gyümölcs vegyesen alma-barack(ez lehet konzerv is)
2 ek. étkezési keményítõ
3 ek barnacukor, ennek hiányában jó a sima cukor is
kb 1 tk. fahéj, mi jó fahéjasan szeretjük
25 dkg liszt
1 cs. sütõpor
10 dkg vaj ...