Õ már nem musszog a nózijával
sponsored links
Hormonális tavaszi nagytakarítási és selejtezési ösztönök hajtanak. A legutóbbi áldozatom a mélyhûtõ volt. Egy nagydarab vadhús tûnt fel a láthatáron, reményeink szerint õz. Már nagyon készültünk egy jó kis õzpörköltre. Aztán a kiolvasztásnál egyre gyanúsabb lett, hogy egy õznek nem ekkora a combja, meg a gerince is nagyobb kellene, hogy legyen. Még jó, hogy nem szerveztünk rá pörkölt bulit. Anatómiai ismereteimet elõkotorva megállapítottuk: nyúl lapult a hûtõben. Újratervezés.
Van két combunk és egy gerincünk. Végül egyhangú szavazással a sütés mellett döntöttünk.
A tisztítással inkább nem dicsekszem. Egy vadász valószínûleg sírva fakadt volna, ha látja, hogyan vetem latba minden anatómia gyakorlaton szerzett trancsírozási tudásomat.
Maxnál olvastam, hogy nem érdemes túlfûszerezni a nyúl húst: só, bors és provanszi fûszerkeverék. A vadnyúlnak amúgy is elég erõs íze van.
Mi is így tettünk. A megtisztított húst lemostam, letörölgettem. Sóztuk, borsoztuk és enyhén befûszereztük. Füstölt szalonnával megtûzdeltük. Közben 3 ek mangalicazsírt olvasztottunk, majd nagy lángon megkapattuk benne a húsokat. A pirult ...