Óvári sertésszelet.
sponsored links
A hétvégére pár szelet sertéskarajt vásároltam még a hét közepén, igaz akkor még elképzelésem sem volt, hogy majd mi is készül ebédre. Aztán eszembe jutott, hogy Óvári szelet már régen volt, így beszereztem hozzá a gombát, sajtot, sonkát, és ma el is készült ez a finom, és igencsak laktató hússzelet. A hússzeleteket serpenyõ helyett a sütõben sütöttem elõ, ezzel is leegyszerûsítve... majd szintén a sütõben sütöttem készre. Köretnek én rizst, és párolt zöldséget kínáltam hozzá, de ez már ízlés dolga.
Hozzávalók:
8 szelet sertéskaraj
8 szelet gépsonka
16 db szeletelt sajt
50 dkg gomba
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
só
õrölt fehér bors
2 tk ételízesítõ
1 tk kakukkfû
1 tk majoranna
4 ek Vénusz étolaj
A hússzeleteket enyhén klopfoljuk ki, majd ízlés szerint mindkét felét szórjuk meg sóval, és hagyjuk kicsit állni.
Egy gáztepsit béleljünk ki sütõpapírral, majd locsoljuk meg az étolaj felével, és helyezzük rá a besózott hússzeleteket.
Ezután ízlés szerint szórjuk meg az õrölt borssal, és a fûszerekkel, majd hagyjuk legalább egy fél órát állni, hogy az ízek kellõen átjárják a húst.
A gombát tisztítsuk meg, majd vékonyan szeleteljük fel. A vöröshagymát és a fokhagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra.
A maradék étolajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és pároljuk üvegesre.
Ezután adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, majd pár pillanat múlva a felszeletelt gombát. Sózzuk, borsozzuk, keverjük össze, majd addig pároljuk, míg zsírjára sül.
A befûszerezett hússzeleteket helyezzük be a sütõbe, és közepes hõmérsékleten süssük 15-20 percig, majd vegyük ki a sütõbõl.
Ezután az elõzõleg megpárolt gombát kanalazzuk rá a hússzeletekre, mindegyikre helyezzünk rá egy-egy szelet sonkát, és két-két szelet sajtot, majd tegyük vissza a sütõbe és kb. 15 perc alatt süssük készre.
Ameddig a hús sül, készítsünk hozzá ízlés szerint köretet. Én rizst, és párolt zöldségeket készítettem.
Tálaláskor helyezzük tányérra a hússzeletet, kanalazzuk mellé a köretet, majd úgy kínáljuk.