Óriás vaníliás csiga
sponsored links
A tészta tulajdonképpen az aranygaluskáé, de nevezhetjük divatosan monkey breadnak is. Ugyanis a két édesség ikertestvér, az összetételük és elkészítésük ugyanaz, csak az egyik dióba, a másik fahéjba van forgatva.
Na de én most az aranygaluskás irányba kívántam elmenni a vaníliás-diós ízvilággal. Csak itt a vanília most nem öntet lett, hanem töltelék. A végeredmény egy abbahagyhatatlan, könnyû finomság, ami inkább ízletes, mint látványos. (Persze kit érdekel a külcsín, ha ilyen nemes a belbecs!:)
A vaníliapudingba belecsempésztem egy kis narancslikõrt is. Természetesen ez elhagyható, de ha van otthon, akkor nem érdemes kihagyni, mert nagyon finom lesz tõle. Ahogy a citromhéj is sokat dobott rajta. Aki nem szereti, mazsolát ne tegyen bele. (Vagy piszkálja ki belõle:)
Mivel sehonnan semmi nem folyik belõle, tökéletesen el lehet csomagolni reggelinek, vagy tízórainak, vagy uzsonnának, vagy piknikre, vagy csak úgy....
Ui. A kelt tészták általában igazán csak frissen jók. Ez egy nap elteltével még finomabb lett. Ki érti ezt?
Hozzávalók: ...