Óriás vaníliás csiga

2012-04-12

sponsored links


 Eredetileg vaníliás kalácsnak akartam nevezni, de az öcsém szerint ez nem kalács. Gondoltam akkor tekercsnek nevezem, de könyörgött, hogy azt ne tegyem. Végül csiga lett, de errõl nem szóltem neki, mert lehet, hogy ezt is megvétózta volna.
A tészta tulajdonképpen az aranygaluskáé, de nevezhetjük divatosan monkey breadnak is. Ugyanis a két édesség ikertestvér, az összetételük és elkészítésük ugyanaz, csak az egyik dióba, a másik fahéjba van forgatva.
Na de én most az aranygaluskás irányba kívántam elmenni a vaníliás-diós ízvilággal. Csak itt a vanília most nem öntet lett, hanem töltelék. A végeredmény egy abbahagyhatatlan, könnyû finomság, ami inkább ízletes, mint látványos. (Persze kit érdekel a külcsín, ha ilyen nemes a belbecs!:)
A vaníliapudingba belecsempésztem egy kis narancslikõrt is. Természetesen ez elhagyható, de ha van otthon, akkor nem érdemes kihagyni, mert nagyon finom lesz tõle. Ahogy a citromhéj is sokat dobott rajta. Aki nem szereti, mazsolát ne tegyen bele. (Vagy piszkálja ki belõle:)
Mivel sehonnan semmi nem folyik belõle, tökéletesen el lehet csomagolni reggelinek, vagy tízórainak, vagy uzsonnának, vagy piknikre, vagy csak úgy....

Ui. A kelt tészták általában igazán csak frissen jók. Ez egy nap elteltével még finomabb lett. Ki érti ezt?

Hozzávalók: ...

Folytats a blogon ... csiperke.blogspot.com/2012/04/orias-v...

sponsored links

Keres?s