Óriás kifli Limarától - kicsit másként

2012-11-17

sponsored links



Már megint Limara receptgyûjteményébõl származó dolgot készítettem. Csabi barátom mondta, hogy adna egy kis öregtésztát, mert nem tud vele sütni és csak tönkremenne. Mondtam neki, hogy jó, de mondjon hozzá valami receptet is, mert én még nem használtam öregtésztát. Mondott is, sõt meg is kínált, mert éppen óriás kiflit sütött Limara pékségébõl.
Az ötlet kiváló volt. Picit változtattam ugyan, mert aszkorbinsavat nem tudtam beszerezni, illetve arra gondoltam, hogy este elkészítem a tésztát, majd reggel sütöm ki, így reggelire friss kifli lesz az asztalon. Féltem a dologtól kicsit, hogy milyen lesz reggelre a tészta, de mûködött, érdemes vele próbálkozni, mert ez a recept is annyira jó, mint a többi errõl a blogról.

Az eredeti receptet nem írom le, az itt megtalálható. Csak azt írom le, amin változtattam.

Tehát, mivel nem volt aszkorbinsavam, így pici ecetet tettem a tésztába, azzal dagasztottam. Csabi, akitõl az öregtészta származik azt mondta, hogy az ecet helyettesítheti az aszkorbinsavat és én hittem neki. Az ecet egy mokkáskanálnyi volt.

Én úgy készítettem el a tésztát, hogy a cukros langyos tejben felfuttattam az élesztõt, majd a többi hozzávalóval összegyúrtam a tésztát. Amikor a robotgép végzett és a tészta szép sima, rugalmas állapotú volt, akkor deszkán kézzel átgyúrtam még pár percig, majd két részre osztottam és folpackkal lefedve a hûtõszekrénybe tettem.

Alap koncepcióm szerint reggel akartam csak ...

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/LbasFazkFakan...

sponsored links

Keres?s