Óriás almás lepény
sponsored links
Ismét egy almás süti, amelyet most készítettem elõször Almás sütemények címû Dr Oetker sütis könyvembõl.Szerdán vettünk a piacon almát, ami nagy csalódás lett számunkra.Így arra a döntésre jutottam, mindenképpen valami desszertféle születik belõle a hétvégén. A sütirõl annyit , hogy egyszerûen mennyei ízkavalkád ,felül roppanós a morzsolt tésztától és mandulától, alatta a krémes almatöltelék , és legvégül a süti alapja egy omlós linzertészta.Az eredeti receptben rumban áztatott mazsola is szerepelt, de én most kihagytam. Azért a teljes receptet írom le, hátha valaki mazsolásan szeretné készíteni.
Mindenképpen ajánlom kipróbálásra, nekünk nagyon bejött!
Hozzávalók:
20 dkg mazsola (én kihagytam)
5 ek. rum
2 kg savanykás alma
10 dkg cukor
1 zacskó Bourbon vaníliás cukor
3-4 ek. citromlé
1 csapott tk. fahéj
A gyúrt tésztához:
25 dkg liszt
késhegynyi sütõpor
6 dkg porcukor
1 zacskó bourbon vaníliás cukor ...