Ólomüveg mézes másodszor
sponsored links
Két éve nagy sikere volt ennek a mézesnek. Tavaly valahogy nem volt kedvem hozzá, és a karácsonyhoz sem, meg fõzni sem. Az idén újra eljött az ideje. Az elsõ sütésbõl volt néhány tapasztalat, amit most nem felejtettem el. A legfontosabb, hogy a süti ugyan látványos, de nem tartós, fõleg, ha fektetve tároljuk. Ilyenkor a középen lévõ ablak olvadozni, folydogálni kezd pár nap alatt. Viszont ha függesztve van, akkor hetekig is bírja. Hogy miért van így, nem tudom.
Az idén már harmadszorra futok neki. Elõször a gyerekekkel akartam elkészíteni az iskolában. Itt megtanultam, hogy fontos a sütõ, és az iskolai erre nem alkalmas. Mire elolvad a cukor a közepén, addigra megég a tészta. A másik nagy tanulsága az iskolai próbálkozásnak az volt, hogy rájöttem, a sütõpapír minõsége talán még a sütõ minõségénél is fontosabb. Ehhez a tésztához csak jó minõségû szilikonos sütõpapírral szabad hozzákezdeni. Hogy a csorbát kiküszöböljem itthon még aznap este ...
Az idén már harmadszorra futok neki. Elõször a gyerekekkel akartam elkészíteni az iskolában. Itt megtanultam, hogy fontos a sütõ, és az iskolai erre nem alkalmas. Mire elolvad a cukor a közepén, addigra megég a tészta. A másik nagy tanulsága az iskolai próbálkozásnak az volt, hogy rájöttem, a sütõpapír minõsége talán még a sütõ minõségénél is fontosabb. Ehhez a tésztához csak jó minõségû szilikonos sütõpapírral szabad hozzákezdeni. Hogy a csorbát kiküszöböljem itthon még aznap este ...