Óföldeáki Tésztüzem - Az apró csoda

2012-11-21

sponsored links



Az gombás fusillis bejegyzésemhez visszatérve említettem, hogy mesélek Nektek az óföldeáki tésztáról! Szívemnek kedves hely, mert itt van a mi röppályánk egyik végállomása és remélhetõlege itt fogjuk leélni az életünket a tengernyi aprónéppel majd. De ennél jóval fontosabb most gasztronómiai szempontból a helyben készült tészta.

Sok-sok évvel ezelõtt a kertlábszomszédunk :-) tésztagyártásba fogott. Családi vállalkozás egy családi házból kialakított takaros kis mûhelyben. Majd pályázaton pénzt nyertek és folyamatosan fejleszteni kezdték a tésztaüzemet. A legutóbbi bevásárláskor láttam, hogy egy korszerû résszel most bõvítik a fõépülethez. Tehát a fejlõdés nem állt meg, sõt! Azért ez nagy szó a mai világban.

Mit kell tudni a termékekrõl?
Nem bûvészkednek ilyen-olyan adalékanyagokkal. Tojás, liszt és egy nagy adag munka a termék ismérve.
A szinte általánosságban mondható, hogy a termékek kilógrammja helyben vásárolva 500 HUF. Minimum 10-15 fajta tészta van a palettán, vagyis inkább úgy mondanám, hogy én ennyit vásárolok. A hagyományos tarhoznyájuk megér egy misét! Csak ebbõl az egy termékbõl 3 méret közül válogathat az igényes vevõ. Itt nagy zacskóban kimérve kapjuk meg a tésztát, természetesen ebben az esetben is felcimkézve, gyártási dátummal megjelölve.

Én miért szeretem? ...

Folytats a blogon ... boldogkukta.blogspot.com/2012/11/ofol...

sponsored links

Keres?s